przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Amur po litewsku

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
1 kg amura,
tłuszcz do pieczenia,
8 dkg ketchupu,
4 dkg migdałów,
3 dkg masła lub margaryny do zasmażki,
2 dkg mąki,
250 ml mleka,
4 dkg kawioru,
8 dkg żółtego sera,
sól,
gałka muszkatołowa do smaku.

Opis przygotowania:
Amura przygotowywać jak amura saute, posypać przyprawami, tłuszczem i upiec w piekarniku. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, wlewać powoli zimne mleko szybko mieszając trzepaczką, zagotować, połączyć z kawiorem i migdałami, doprawić do smaku, zalać rybę, posypać startym serem i zapiec.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 13226 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin