przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Amur saute

Poziom: łatwy
Głosów: 5
Ocena: 4.20
Składniki:
1 kg amura,
4 dkg mąki,
oliwa do smażenia,
sól,
pieprz i sok z cytryny do smaku.

Opis przygotowania:
Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyć, przekrajać wzdłuż na połówki usuwając kości kręgosłupa, pokrajać ukośnie na porcje. Następnie posypać pieprzem, skropić sokiem z cytryny i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min., potem oprószyć solą i mąką, usmażyć.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 10015 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin