przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Babeczki z budyniem

Poziom: średni
Głosów: 17
Ocena: 3.78
Składniki:
- 30 dkg mąki
- 15 dkg masła
- 10 dkg cukru pudru
- 2 żółtka
- 5 dkg kakao
- szczypta soli
- 1 torebka budyniu
- owoce mrożone lub z kompotu
- cukier puder do posypywania

Opis przygotowania:
Z mąki, masła, cukru, żółtek, kakao i szczypty soli zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na 30 min. Schłodzone ciasto wyjąć, cienko rozwałkować, wyłożyć nim foremki. Piec 10 - 12 min. w temp. 100°C, ostudzić, wyjąć z foremek. Budyń ugotować, przestudzić, napełnić ciastka, na wierzchu ułożyć owoce, posypać cukrem pudrem.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 9789 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin