Babeczki z warzyw, jajek oraz makaronu szpinakowego |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki (12 babeczek):
" 200 g makaronu tasiemki szpinakowe - Tagliatelle agli
spinaci nr 112 marki Arrighi
" 5 jajek
" duża garść szpinaku baby
" 100 g sera niebieskiego z pleśnią
" 50 g szynki
" ½ papryki czerwonej
" ½ papryki zielonej
" 3 łyżki szczypiorku
" 1 łyżka świeżego rozmarynu
" świeże warzywa (np. pomidor, ogórek)
" olej
" sól
" pieprz
|
Opis przygotowania: 1. Makaron ugotuj, a następnie przestudź.
2. Jajka wbij do miski. Szynkę oraz paprykę pokrój w
kosteczkę - dodaj do miski. Dołóż szczypiorek, rozmaryn.
dopraw szczyptą soli i pieprzu. Całość wymieszaj.
3. Foremki wysmaruj oliwą. Na dno każdej z nich wyłóż
makaron i szpinak. Wlej porcję masy jajecznej oraz dodaj
po kawałku sera.
4. Rozgrzej piekarnik (funkcja góra-dół). Babeczki piecz 12
15 minut do lekkiego zarumienienia.
5. Babeczki podawaj z porcją warzyw. Można jeść na ciepło
oraz na zimno. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 3141 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |