przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Babeczki z warzyw, jajek oraz makaronu szpinakowego


Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki (12 babeczek):

" 200 g makaronu tasiemki szpinakowe - Tagliatelle agli

spinaci nr 112 marki Arrighi
" 5 jajek
" duża garść szpinaku baby
" 100 g sera niebieskiego z pleśnią
" 50 g szynki
" ½ papryki czerwonej
" ½ papryki zielonej
" 3 łyżki szczypiorku
" 1 łyżka świeżego rozmarynu
" świeże warzywa (np. pomidor, ogórek)
" olej
" sól
" pieprz

Opis przygotowania:
1. Makaron ugotuj, a następnie przestudź.
2. Jajka wbij do miski. Szynkę oraz paprykę pokrój w

kosteczkę - dodaj do miski. Dołóż szczypiorek, rozmaryn.

dopraw szczyptą soli i pieprzu. Całość wymieszaj.
3. Foremki wysmaruj oliwą. Na dno każdej z nich wyłóż

makaron i szpinak. Wlej porcję masy jajecznej oraz dodaj

po kawałku sera.
4. Rozgrzej piekarnik (funkcja góra-dół). Babeczki piecz 12

15 minut do lekkiego zarumienienia.
5. Babeczki podawaj z porcją warzyw. Można jeść na ciepło

oraz na zimno.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 819 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin