przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Babka jogurtowa

Poziom: b. łatwy
Głosów: 4
Ocena: 4.00
Składniki:
- 2 małe kubeczki jogurtu naturalnego np. Danone,
- 3 jajka,
- 2 kubeczki po jogurcie cukru,
- 3 kubeczki po jogurcie mąki,
- 1 niepełny kubeczek po jogurcie oleju,
- mały proszek do pieczenia,
- mały cukier waniliowy.

Opis przygotowania:
Wszystko razem wymieszać bez względu na kolejność, piec w temp. 180°C, 1 h i 10 min. Po upieczeniu powinno być z wierzchu brązowe - w środku jasne.
Opis / Uwagi:
Bardzo smaczne i szybkie.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 8406 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Dodał/a mel





babka jogutowa - wyszła!
Dodał/a mel dnia 2009-10-18 16:48:07

Skorzystałam z tego przepisu i wyszła przepyszna babka jogurtowa! Ja jednak dodałam jogurty truskawkowe (akurat takie były w lodówce) i do ciasta dorzuciłam garść bakalii i suchego maku :)












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin