Babka Piaskowa |
|
Poziom: średni Głosów: 6 Ocena: 3.50 Składniki: - 5 jaj
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego DR. Oetkera
- kilka kropli Aromatu pomarańczowego DR. Oetkera
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- szklanka mąki ziemniaczanej
- 2 płaskie łyżeczki Proszku do pieczenia DR. Oetkera
- sok z cytryny
- 1/2 szklanki oleju
- 2 polewy w proszku o smaku cytrynowym DR. Oetkera
- 6 łyżeczek mleka
|
Opis przygotowania: Jajka ubić dokładnie z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Dodać aromat oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Wlać sok z cytryny i olej, dalej miksując do uzyskania gładkiego ciasta. Formę z kminkiem posmarować dokładnie margaryną i oprószyć mąką. Wlać ciasto, piec w temp. 180 stopni C OK. 50 min. Polewę w proszku wymieszać z mlekiem i posmarować zimne ciasto. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: kucharz |
Przepis czytano już 12838 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 3) |