Bajaderka |
|
Poziom: średni Głosów: 5 Ocena: 4.20 Składniki: - 50dak mąki
- 25dag masła lub margaryny
- 20dag cukru pudru
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 1 szklanka mleka
- 5 łyżek marmolady
- bakalie ( rodzynki, orzechy, skórka pomarańczowa)
- kieliszek rumu
|
Opis przygotowania: Mąkę z proszkiem posiekać z masłem, dodać cukier i jaja. Ciasto wyrobić, podzielić na dwie części, rozwałkować i upiec dwa placki. Jeden placek jeszcze ciepły, rozkruszyć w garnku, dodać kakao, rozdrobnione bakalie, rum i utrzeć ze szklanką mleka na masę.
Drugi placek posmarować marmoladą,a następnie wyłożyć masę z bakaliami.
Wierzch ciasta ozdobić polewą czekoladową lub lukrem. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 9190 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |