|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Bajaderki |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
50 dkg mąki,
 25 dkg masła lub margaryny,
 20 dkg cukru pudru,
 2 jaja,
 łyżka proszku do pieczenia,
 łyżka kakao,
 1 szkl. mleka,
 5 łyżek dowolnego dżemu,
 bakalie (rodzynki,
 orzechy,
 skórka pomarańczowa),
 kieliszek rumu.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Mąkę z proszkiem przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, dodać cukier i jaja. Ciasto wyrobić, podzielić na dwie części, rozwałkować i upiec dwa placki. Jeden (jeszcze ciepły) rozkruszyć w misce, dodać kakao, rozdrobnione bakalie, rum, szklankę mleka i utrzeć na jednolitą masę. Drugi placek posmarować najpierw dżemem, a następnie przygotowaną masą. Gotową bajaderkę oblać lukrem, pokroić na małe kwadraty, każdy udekorować cząstką orzecha włoskiego.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 6596 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |