| Bakłażanowe roladki | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  b. łatwyCzas:  30 min.Porcji:  1Głosów: 0Ocena: 0.00
Składniki na 4 roladki:
 
 "	1 słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g
 "	4 podłużne plastry bakłażana
 "	100 g sera ricotta
 "	50 g szczypiorku
 "	pęczek natki pietruszki
 "	sól i pieprz do smaku
 "	oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Sposób przygotowania:
 Oprósz plastry bakłażana solą i pieprzem oraz pokrop oliwą z oliwek a następnie zgriluj z 2 stron na patelni grillowej. Ułóż na przestudzonych plastrach warstwę ricotty, posyp drobno posiekaną natką pietruszki, a następnie dodaj kawałki odsączonego tuńczyka. Zwiń ściśle roladkę i zwiąż źdźbłem szczypiorku.
 Smacznego!
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Bakłażanowe roladki z tuńczykiem to prosta i szybka przekąska, która sprawdzi się na każdą okazję.
 | 
		|  | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  flypr | 
	| Przepis czytano już 4282 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |