Bakłażanowe roladki |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 30 min. Porcji: 1 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki na 4 roladki:
" 1 słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g
" 4 podłużne plastry bakłażana
" 100 g sera ricotta
" 50 g szczypiorku
" pęczek natki pietruszki
" sól i pieprz do smaku
" oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
|
Opis przygotowania: Sposób przygotowania:
Oprósz plastry bakłażana solą i pieprzem oraz pokrop oliwą z oliwek a następnie zgriluj z 2 stron na patelni grillowej. Ułóż na przestudzonych plastrach warstwę ricotty, posyp drobno posiekaną natką pietruszki, a następnie dodaj kawałki odsączonego tuńczyka. Zwiń ściśle roladkę i zwiąż źdźbłem szczypiorku.
Smacznego! |
|
Opis / Uwagi: Bakłażanowe roladki z tuńczykiem to prosta i szybka przekąska, która sprawdzi się na każdą okazję. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 3456 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |