przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Bakłażany z grzybami

Poziom: średni
Głosów: 4
Ocena: 4.00
Składniki:
- 80 dkg bakłażanów
- 20 świeżych grzybów
- 8 łyżek oleju
- 10 dkg tartego żółtego sera
- 40 dkg kartofli
- 2 łyżki siekanej zieleniny
- sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Całe bakłażany (stare warto obrać) i oczyszczone kartofle oraz grzyby pokroić w plasterki, włożyć do szybkowaru, posolić i popieprzyć. Wlać olej, wymieszać dodać 0.5 szklanki wody. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 10 - 15 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po uduszeniu wymieszać z tartym serem i zielenina.
Sposób przygotowania:  Szybkowar
Przepis czytano już 8336 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin