przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Bananowiec

Poziom: łatwy
Głosów: 5
Ocena: 2.20
Składniki:
- 1 żółtko
- 150 g masła
- 5 bananów
- 1 opakowanie biszkoptów
- 2 galaretki o smaku cytrynowym
- 1 galaretka o smaku pomarańczowym
- 0.5 szkl. cukru pudru

Opis przygotowania:
Galaretki cytrynowe rozprowadzić w 2 szkl. gorącej wody. Wystudzić. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Banany obrać, cztery zetrzeć na tarce a jeden pokroić na plasterki i pozostawić do dekoracji. Żółtko utrzeć z masłem i cukrem. Połączyć z galaretkami cytrynowymi i bananami. Masę przełożyć do tortownicy. Wstawić do lodówki na 1 h. Po zastygnięciu udekorować plasterkami banana. Galaretkę pomarańczową rozprowadzić w jednej szklance gorącej wody. Wystudzić. Tężejącą galaretką zalać bananowiec. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 8296 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin