Bananowiec |
|
Poziom: łatwy Głosów: 5 Ocena: 4.40 Składniki: Składniki suche:
- 1,5 szklanki maki
- 1 łyżeczka sody
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki cukru
Składniki mokre:
- 0,5 szklanki oleju
- 0,5 szklanki mleka lub maślanki lub soku pomarańczowego
- 1 jajko
- 2-3 rozgniecione widelcem banany
|
Opis przygotowania: Wymieszać w jednej misce suche składniki, w drugiej mokre.
Do mokrych dodać rozgniecione banany i wymieszać.
Wlać mokre składniki do suchych, wymieszać niedbale widelcem - tylko do połączenia się składników.
Przelać ciasto do formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i opruszonej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temp.175 stopni przez 40-50 min. Można dodać odrobinę olejku pomarańczowego. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: aska1 |
Przepis czytano już 8377 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |