przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Bananowiec


Poziom: łatwy
Głosów: 5
Ocena: 4.40
Składniki:
Składniki suche:
- 1,5 szklanki maki
- 1 Ĺ‚yĹĽeczka sody
- 0,5 Ĺ‚yĹĽeczki proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki cukru

Składniki mokre:
- 0,5 szklanki oleju
- 0,5 szklanki mleka lub maślanki lub soku pomarańczowego
- 1 jajko
- 2-3 rozgniecione widelcem banany

Opis przygotowania:
Wymieszać w jednej misce suche składniki, w drugiej mokre.
Do mokrych dodać rozgniecione banany i wymieszać.
Wlać mokre składniki do suchych, wymieszać niedbale widelcem - tylko do połączenia się składników.

Przelać ciasto do formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i opruszonej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temp.175 stopni przez 40-50 min. Można dodać odrobinę olejku pomarańczowego.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  aska1
Przepis czytano już 6069 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin