| Bananowiec | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyGłosów: 5Ocena: 4.40
Składniki suche:
 - 1,5 szklanki maki
 - 1 łyżeczka sody
 - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 0,5 szklanki cukru
 
 Składniki mokre:
 - 0,5 szklanki oleju
 - 0,5 szklanki mleka lub maślanki lub soku pomarańczowego
 - 1 jajko
 - 2-3 rozgniecione widelcem banany
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Wymieszać w jednej misce suche składniki, w drugiej mokre.
 Do mokrych dodać rozgniecione banany i wymieszać.
 Wlać mokre składniki do suchych, wymieszać niedbale widelcem - tylko do połączenia się składników.
 
 Przelać ciasto do formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i opruszonej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia.
 Piec w temp.175 stopni przez 40-50 min. Można dodać odrobinę olejku pomarańczowego.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  aska1 | 
	| Przepis czytano już 9099 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |