przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Banany w cieście

Poziom: średni
Czas: ponad 2 godz.
Porcji: 4 porcje
Głosów: 3
Ocena: 3.33
Składniki:
- 4 szt. banany
- 3 szt. jaj
- 3 łyżki śmietany 12%
- ok. 4 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki cukru
- 2 szkl. oleju
- cukier puder - według uznania

Opis przygotowania:
1. Banany wstawić do lodówki na 2 godz.
2. Białka ubić na sztywno.
3. Żółtka utrzeć z cukrem kryształem na jednolitą masę.
4. Do masy stopniowo dodawać po łyżce mąkę i śmietanę.
5. Masę połączyć z ubitymi białkami.
6. Ciasto wstawić do lodówki na 1 godz.
7. Banany pokroić w plastry grubości od 0,5cm do 1 cm.
8. Kawałki banana maczać w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym oleju.
9. Usmażone plastry osączać z oleju papierowym ręcznikiem.
10. Podawać posypane cukrem pudrem.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  czarna89
Przepis czytano już 6515 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






Banany
Dodał/a ~masha dnia 2016-03-10 16:13:34

Banany w czekoladzie http://przepisykulinarneonline.info/ciasta-i-desery/banany-w-czekoladzie/












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin