przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Banany w miodzie

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
100 mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
szczypta soli
1 jajko
2,5 łyżki mleka
4 banany
1 opkaownie cukru cynamonowego
olej do smażenia
100 ml śmietanki tortowej
10 ml miodu
30 g migdałów
1 kiwi
1 pomarańcza

Opis przygotowania:
1.Mąkę tortową mieszamy z proszkiem do pieczenia,cukrem waniliowym,szczyptą soli,jakiem i mlekiem.Zagniatamy gładkie ciasto i odkładamy na co najmniej 30 minut,aby odpoczęło.
2.Następnie ciasto wałkujemy na cienki płat i kroimy w kwadrwty.Obrane banany kroimy na połowę,układamu na cieście i posypujemy cukrem cynamonowym.Nastepnie owijamy ciastem i ponownie odkładamy,aby ciasto odpoczęło.
3.Rozgrzewamy olej w głębokiej patelni.Do gorącego oleju wkładamy banany w cieście i smażymy powoli do przyrumienienia.Śmietanę ubijamy na sztywno.
4.Usmażone banany układamy na papierowym ręczniku,aby obciekły z nadmiaru tłuszczu.Kroimy je na porcje4 i rozkładamy w miseczkach.Polewamy miodem,dekorujemy bitą śmietaną i mgdałami,dekorujemy plasterkami kiwi i kawałeczkami pomarańczy.
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 2257 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin