|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Banany w miodzie |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 100 mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
szczypta soli
1 jajko
2,5 łyżki mleka
4 banany
1 opkaownie cukru cynamonowego
olej do smażenia
100 ml śmietanki tortowej
10 ml miodu
30 g migdałów
1 kiwi
1 pomarańcza
|
Opis przygotowania: 1.Mąkę tortową mieszamy z proszkiem do pieczenia,cukrem waniliowym,szczyptą soli,jakiem i mlekiem.Zagniatamy gładkie ciasto i odkładamy na co najmniej 30 minut,aby odpoczęło.
2.Następnie ciasto wałkujemy na cienki płat i kroimy w kwadrwty.Obrane banany kroimy na połowę,układamu na cieście i posypujemy cukrem cynamonowym.Nastepnie owijamy ciastem i ponownie odkładamy,aby ciasto odpoczęło.
3.Rozgrzewamy olej w głębokiej patelni.Do gorącego oleju wkładamy banany w cieście i smażymy powoli do przyrumienienia.Śmietanę ubijamy na sztywno.
4.Usmażone banany układamy na papierowym ręczniku,aby obciekły z nadmiaru tłuszczu.Kroimy je na porcje4 i rozkładamy w miseczkach.Polewamy miodem,dekorujemy bitą śmietaną i mgdałami,dekorujemy plasterkami kiwi i kawałeczkami pomarańczy. |
|
Region: Pozostałe | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis został dodany przez: natalina4 | Przepis czytano już 4725 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|