przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Banany z cynamonem i rumem

Poziom: łatwy
Głosów: 13
Ocena: 4.46
Składniki:
- 4 dojrzałe banany
- 25 g masła
- 75 ml (5 łyżek) rumu lub whisky
- 45 ml (3 łyżki) miodu
- 50 g grubo posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżeczka cynamonu mielonego

Opis przygotowania:
Banany pokrojone w grube plastry usmażyć na maśle do miękkości. Wyłożyć na salaterkę i trzymać w cieple. Do masła dodać cynamon, potem miód oraz rum. Gotować aż sos trochę zgęstnieje. Wymieszać z orzechami. Ciepłe plastry banana polać sosem. Podawać ze śmietanką.
Region:  Kuchnia grecka
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 9939 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin