przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Banany z miodem

Poziom: średni
Porcji: 4
Głosów: 13
Ocena: 4.14
Składniki:
- 4 małe banany
- 4 - 8 łyżeczek płynnego miodu (wg gustu)
- 50 g migdałowych płatków lub sezamu
- olej do głębokiego smażenia

Ciasto:
- 1 szkl. mąki
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0.5 szkl. wody
- 1 jajko

Opis przygotowania:
Wymieszać składniki na ciasto o zawiesistej konsystencji. Odstawić na 30 min., żeby wyrosło. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół i obtoczyć w cieście. Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Ułożyć banany na talerzu, skropić miodem, posypać migdałami lub sezamem. Serwować ciepłe.
W ten sam sposób możemy przygotować ananasy. Zarówno migdały jak i sezam można uprzednio uprażyć, nadaje to im bardzo ciekawy smak i zapach. Robi się to prażąc na suchej patelni, aż nabiorą złoto-brązowej barwy.
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 10951 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin