przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Baranina Duszona w Warzywach

Poziom: średni
Głosów: 6
Ocena: 4.33
Składniki:
- 50 dag oczyszczonej z kości baraniny
- 6 dag smalcu
- 4 kartofle
- 1 kalarepka
- 1 pietruszka
- 2 cebule
- 2 pomidory (lub 1 łyżka koncentratu pomidorowego)
- 1 łyżeczka mąki
- 0,5 szklanki śmietany
- 0,5 szklanki suchej fasoli uprzednio namoczonej
- 1 płaska łyżka przyprawy "Vegeta" lub podobnej
- sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Rozgrzać w szybkowarze połowę tłuszczu, obrumienić w nim mięso, wyjąć, a na to miejsce włożyć fasolę wraz z wodą, w której się moczyła (powinna pokrywać fasolę). Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie oczyścić warzywa, pokroić w kostkę i krótko przesmażyć (oprócz pomidorów), na pozostałym tłuszczu. Po otwarciu szybkowaru włożyć do niego mięso, przysmażone warzywa oraz pokrojone pomidory, posolić i popieprzyć. Zamknąć ponownie szybkowar i ogrzewać pozostałe 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po zakończeniu duszenia wlać wymieszaną z mąką śmietanę i zagotować.
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 5503 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






haha
Dodał/a ~pati dnia 2009-03-16 09:24:22

ale brzytkie i nie dobre












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin