przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Baranina po bułgarsku

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 1 udziec barani
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- tymianek
- bazylia
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Ponakłuwać udziec ostrym nożem i naszpikować pokrojonymi ząbkami czosnku. Posolić, a następnie cały udziec posmarować oliwą. Posypać przyprawami. Przygotować ognisko z dobrze rozżarzonymi szczapami drewna (najlepiej z drzew liściastych). Nadziać udziec na rożen, piec 1.5 h.
Region:  Kuchnia bułgarska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 5957 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






super
Dodał/a ~mika dnia 2009-07-14 11:50:07

nie polecam jest nie dobra












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin