przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Barszcz wielkanocny

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 3.00
Składniki:
- 1 golonka (ok. 1 kg)
- 200 g wędzonych żeberek lub boczku wędzonego
- 4 łyżki 36% śmietany
- 400 g białej kiełbasy
- 6 jajek
- ok. 1 - 1.5 szklanki żuru z butelki
- 3 łyżki przyprawy do żurku i barszczu białego

Opis przygotowania:
Golonkę i boczek wrzucić do wody, ugotować do miękkości (boczek gotować ok. 1 h, golonkę ok. 3 h) i wyjąć z wywaru. Włożyć białą kiełbasę. Następnie mieszając wsypać przyprawę do żurku i barszczu białego i wlać tyle żuru, aby zupa była odpowiednio kwaśna. Zagotować. Dodać śmietanę i obraną ze skóry, pokrojoną w kostkę golonkę. Podawać z kiełbasą i jajkiem na twardo.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 7071 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin