przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Befsztyk Wellington

Poziom: trudny
Głosów: 6
Ocena: 3.67
Składniki:
- 20 dag polędwicy
- 10 dag ciasta francuskiego (płat 10 x 10 cm)
- 3 pieczarki (6 dag)
- 1 cebula (5 dag)
- 5 liści świeżego szpinaku (10 dag)
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- olej (do smażenia)

Opis przygotowania:
Polędwicę posól, popieprz i obsmaż na oleju. Pieczarki umyj i pokrój w plastry. Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na tłuszczu po smażeniu mięsa. Włóż pieczarki, przypraw solą i pieprzem, duś do miękkości. Przebrany szpinak sparz wrzątkiem, listkami owiń polędwicę. Na płacie ciasta francuskiego ułóż pieczarki i polędwicę, ciasto zawiń i posmaruj z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Piecz 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180-200°C.
Region:  Kuchnia amerykańska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Źródło:  Kulinarny Atlas Świata
Przepis czytano już 13927 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin