przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Bezy specjalnie na Dzień Mamy

Poziom: b. łatwy
Czas: 40 min.
Porcji: 35
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 3 jajka
- pół szklanki cukru (4-5 łyżek stołowych)
- kakao

Opis przygotowania:
3 białka z jajek ubijamy na jednolitą masę stopniowo dodając cukier. Po dodaniu całego cukru dodajemy łyżkę stołową kakao (można dodać więcej -w zależności od uznania) jednocześnie mieszając naszą bezową masę.
Po ukończeniu ubijania białek, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (np. marki Paclan). Masę wykładamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 stopni. Pieczemy przez około 45 min.
Przepis został dodany przez:  julkapaclanka
Przepis czytano już 3348 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin