przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Biała kapusta gotowana


Poziom: b. łatwy
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 80
Ocena: 3.70
Składniki:
- 1/8 główki białej kapusty
- 1 kostka bulionu drobiowego Knorra
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżka usiekanego koperku

Opis przygotowania:
Kapustę pokroić w grubą kostkę ( lub paski).Zalać ½ litra wody. Dodać kostkę bulionową i gotować 30 minut. Odcedzić . Dodać masło, kminek, koperek. Dusić jeszcze 10 minut.
Opis / Uwagi:
Prosta jarzynka . Tania. Smaczna.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 63857 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 5)






kostka rosolowa..
Dodał/a ~krish. dnia 2012-03-31 21:49:39

Tia, surowka ma byc zdrowa.A tu mamy zdrowa kapusta i GLUTAMINIAN SODU ktory jest w kostce rosolowej... bueeeeeeeeeee

???
Dodał/a ~ktoś dnia 2009-09-29 21:54:37

jak taka smaczna jest to czemu tak nisko ją punktujecie?

Polecam
Dodał/a ~Gosia dnia 2009-09-29 15:18:01

Zamiast kminku dodałam pasy curry, wyszło pycha:-)

Polecam
Dodał/a ~KasiaF dnia 2009-05-12 10:09:13

raz ,że szybko sie gotuje... dwa... jest sycący ..trzy jest bardzo smaczna... poprostu rewelka

niezła
Dodał/a ~matka w kuchni dnia 2008-11-17 14:38:23

nawet niezła kapustka, całkiem smaczna, polecam












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin