przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Biała kiełbasa w sosie cebulowo-


Poziom: łatwy
Czas: 50 min.
Porcji: 2
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- 4 małe białe kiełbaski
- 2 średnie cebule
- 1 gruba na 1 centymetr kromka korzennego piernika
- 1 szklanka wody
- sos sojowy
- pieprz mielony

Opis przygotowania:
Białą kiełbasę zalać szklanką wody. Doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć gaz i gotować 15 minut. Wyjąć kiełbasę a do wywaru wrzucić usiekaną drobno cebulę. Dusić ją przez 15 minut. Dołożyć pokruszony piernik i rozgotować go . Sos zmiksować lub przetrzeć przez sito. Doprawić sosem sojowym i mielonym pieprzem .
Smaczniejsze jest gdy piernik jest z tych o korzennym smaku , mniej słodki .
Opis / Uwagi:
Oryginalny smak zwyczajnej białej kiełbasy . Bardzo proste danie . Szybkie
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 7599 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin