przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Biała kiełbasa z brukselką


Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Porcji: 2
Głosów: 1
Ocena: 3.00
Składniki:
- 4 małe białe kiełbaski
- 20 brukselek
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka sosu Sosu do mięs ciemnego  Knorra
- 1/2 szklanki wywaru z gotowania kiełbasy

Opis przygotowania:
Białą kiełbasę obgotować w małej ilości wody( 15 minut od zagotowania ). Wyjąć z wody i obsmażyć na rumiano na maśle z oliwą . Zalać wodą z obgotowania kiełbasy . Brukselkę ugotować do miękkości ( 15-20 minut , zależnie od wielkości główek ). Odcedzić . Dodać do kiełbasy . Dusić ok. 10 minut. Doprawić sosem . Podawać z ziemniakami .
Opis / Uwagi:
Smaczna , szybka potrawa obiadowa .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 5402 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin