|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Bigos słodko-kwaśny |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 4.00 Składniki: Proporcje wedle gustu
- Pół główki kapusty białej
- 0.5 kg kapusty kiszonej
- 0.5 kg boczku surowego lub inne mięso (kiełbasa biała, karkówka, schab)
- smalec najlepiej ze skwarkami
- 2 cebule
- koncentrat pomidorowy
- przyprawy
|
Opis przygotowania: Kapustę posiekać włożyć do garnka i zalać wodą gotować 1h, mięso i posiekaną cebule podsmażyć na smalcu na patelni, włożyć do kapusty, dodać koncentrat pomidorowy wedle smaku, przyprawić solą, pieprzem, liściem laurowym. |
|
|
Przepis został dodany przez: dorota82 | Przepis czytano już 9920 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|