przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Bigos słodko-kwaśny

Poziom: atwy
Gosw: 4
Ocena: 4.00
Skadniki:
Proporcje wedle gustu
- Pół główki kapusty białej
- 0.5 kg kapusty kiszonej
- 0.5 kg boczku surowego lub inne mięso (kiełbasa biała, karkówka, schab)
- smalec najlepiej ze skwarkami
- 2 cebule
- koncentrat pomidorowy
- przyprawy

Opis przygotowania:
Kapustę posiekać włożyć do garnka i zalać wodą gotować 1h, mięso i posiekaną cebule podsmażyć na smalcu na patelni, włożyć do kapusty, dodać koncentrat pomidorowy wedle smaku, przyprawić solą, pieprzem, liściem laurowym.
Przepis zosta dodany przez:  dorota82
Przepis czytano ju 7579 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin