przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Bigos z młodej kapuchy


Poziom: średni
Czas: 90 min.
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- kapusta(duża)
- 60 dag mięsa
- 50 dag wędliny
- cebula + szczypior
- koper
- 3 liście laurowe
- 4 ang. ziela
- kostka bulionowa (wędzony boczek)
- kostka wołowa
- pieprz w ziarnkach
- pieprz zmielony

Opis przygotowania:
Mięso płuczemy, wstawiamy do małej ilości wod (aby było przykryte) dodaje przyprawy i posiekaną cebulkę oprócz szczypioru i kopru.
Kapustę szatkujemy.
Wędlinę podsmażamy na patelni (jeśli to cienka kiełbasa to bez tłuszczu).
Ugotowane mięso wyjmujemy i kroimy na małe kawałki.
Kapustę wkładamy do wywaru po mięsie, dodajemy mięso, gotujemy do miękkości.
Pod koniec gotowania dodajemy podsmażoną kiełbasę, szczypior i pokrojony koper.
Gotujemy moment i kapusta gotowa. Można dopieprzyć lub dosolić wg smaku.
Opis / Uwagi:
ze świeżej kapuchy pycha.
Przepis został dodany przez:  klaudyna
Przepis czytano już 3730 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin