Boczniak jak schabowy |
|
 Poziom: b. łatwy Czas: 20 min. Porcji: 2 Głosów: 7 Ocena: 4.29 Składniki: - boczniaki(grzyby)
- jajko
- sól
- mleko
- pieprz
- bułka tarta
- olej do smażenia
|
Opis przygotowania: Boczniaki myjemy pod bieżącą wodą.
Wkładamy do mleka na 10 minut.
Wyjmujemy na sitko aby obciekły z mleka.
Solimy i pieprzymy.
Moczymy w rozmąconym jajku.
Obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony.
Podajemy z ziemniakami. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: klaudyna |
Przepis czytano już 10300 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |