przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Boczniak jak schabowy


Poziom: b. łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 2
Głosów: 7
Ocena: 4.29
Składniki:
- boczniaki(grzyby)
- jajko
- sól
- mleko
- pieprz
- bułka tarta
- olej do smażenia

Opis przygotowania:
Boczniaki myjemy pod bieżącą wodą.
Wkładamy do mleka na 10 minut.
Wyjmujemy na sitko aby obciekły z mleka.
Solimy i pieprzymy.
Moczymy w rozmąconym jajku.
Obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony.
Podajemy z ziemniakami.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  klaudyna
Przepis czytano już 7683 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a klaudyna















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin