przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Boczniaki duszone z winem

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 750 g boczniaka
- 2 pomidory
- 5 łyżek oleju
- 0.5 szkl. wytrawnego białego wina
- 0.5 szkl. wody
- sok z cytryny
- kilka ziarenek pieprzu
- liść laurowy
- natka pietruszki
- sól

Opis przygotowania:
Umyć i dokładnie osuszyć boczniaki. Duże części pokroić na mniejsze. Włożyć grzyby na rozgrzany olej, obsmazyć z obu stron, osolić, zalać winem wymieszanym z wodą, dodać soku lub kwasku cytrynowego, kilka ziarenek pieprzu, liść laurowy, dusić do całkowitego odparowania sosu. Potrawę podawać na zimno, posypaną natką pietruszki. Podawać z pomidorem lub papryką.
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 7019 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin