przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Boczniaki w śmietanie

Poziom: atwy
Gosw: 0
Ocena: 0.00
Skadniki:
- 60 dkg boczniaków
- 0.75 szkanki śmietany
- 50 g masła
- 3 dkg maki
- 1 cebula
- szczypta zmielonej gałki muszkatołowej
- sól

Opis przygotowania:
Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone cienko grzyby i gałkę muszkatołową. Po dodaniu soli do smaku dusimy grzyby przez 25 min. Pod koniec dodajemy śmietanę z mąką i dusimy aż do zagotowania. Można podawać z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami.
Przepis czytano ju 5033 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin