przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Boczniaki w śmietanie

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 60 dkg boczniaków
- 0.75 szkanki śmietany
- 50 g masła
- 3 dkg maki
- 1 cebula
- szczypta zmielonej gałki muszkatołowej
- sól

Opis przygotowania:
Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone cienko grzyby i gałkę muszkatołową. Po dodaniu soli do smaku dusimy grzyby przez 25 min. Pod koniec dodajemy śmietanę z mąką i dusimy aż do zagotowania. Można podawać z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami.
Przepis czytano już 4740 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin