przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Boczniaki z grilla

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 10 - 15 boczniaków
- vegeta
- 20 dkg tartego sera
- tarta bułka (może być zmieszana pół na pół z pszennymi otrębami)
- oliwa

Opis przygotowania:
Boczniaki delikatnie opłukać pod bieżącą wodą i wysuszyć. Grzyby panierować w oliwie doprawionej wegetą (na około 5 łyżek oliwy, 1łyżeczka vegety) i tartej bułce. Odstawić na 20 min. w chłodne miejsce. Boczniaki smażyć na średnio rozgrzanym ruszcie po około 2 - 3 min. z każdej strony. Pod koniec grillowania jedną stronę posypać tartym serem. Podawać gorące do spożycia.
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 7469 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin