przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Bogracz I

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 3.25
Składniki:
1 kg wołowiny,
sól,
przyprawa jarzynka,
ostra papryka,
0.5 słoika papryki marynowanej,
1 opakowanie słodkiej papryki,
5 ziaren pieprzu ziarnistego,
pieprz czarny mielony,
2 duże cebule,
2 marchewki,
2 liście laurowe,
4 łyżeczki kminku,
1 mała puszka koncentratu pomidorowego,
4 ziemniaki,
5 ziaren ziela angielskiego.

Opis przygotowania:
Wołowinę kroimy w paski i dzielimy na dwie części: pierwszą gotujemy z 1 cebulą (pokrojoną w kostkę), marchewkami (pokrojonymi w paseczki) i przyprawami, drugą część dusimy z cebulą i jarzynką (do smaku), gdy zmięknie dodajemy koncentrat pomidorowy.
Gdy mięso jest miękkie, dodajemy ziemniaki (pokrojone w cienkie frytki), pod koniec gotowania paprykę (pokrojoną w paski). Na koniec łączymy wołowinę duszoną z gotowaną. Całość doprawiamy pieprzem i ostrą papryką. Bogracz możemy zagęścić zasmażką.
Region:  Kuchnia węgierska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 9063 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin