|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Bogracz I |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 3.25 Składniki: 1 kg wołowiny,
sól,
przyprawa jarzynka,
ostra papryka,
0.5 słoika papryki marynowanej,
1 opakowanie słodkiej papryki,
5 ziaren pieprzu ziarnistego,
pieprz czarny mielony,
2 duże cebule,
2 marchewki,
2 liście laurowe,
4 łyżeczki kminku,
1 mała puszka koncentratu pomidorowego,
4 ziemniaki,
5 ziaren ziela angielskiego.
|
Opis przygotowania: Wołowinę kroimy w paski i dzielimy na dwie części: pierwszą gotujemy z 1 cebulą (pokrojoną w kostkę), marchewkami (pokrojonymi w paseczki) i przyprawami, drugą część dusimy z cebulą i jarzynką (do smaku), gdy zmięknie dodajemy koncentrat pomidorowy.
Gdy mięso jest miękkie, dodajemy ziemniaki (pokrojone w cienkie frytki), pod koniec gotowania paprykę (pokrojoną w paski). Na koniec łączymy wołowinę duszoną z gotowaną. Całość doprawiamy pieprzem i ostrą papryką. Bogracz możemy zagęścić zasmażką. |
|
Region: Kuchnia węgierska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 11973 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|