| Bruschetta z dodatkami | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 8Ocena: 4.38
Najważniejsze składniki:
 - pieczywo (np bagietka)
 - 1 ząbek czosnek
 - 2 dojrzałe pomidory
 - świeża bazylia
 - oliwa z oliwek
 - sól
 Inne składniki już dowolne. Ja smakuje z dodatkiem szynki parmeńskiej i serem pleśniowym niebieskim
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Nacinamy skórę pomidorów i na chwile kładziemy do gotującej wody (skórka ładnie nam odejdzie). Zdejmujemy skórkę, usuwamy gniazda nasienne i kroimy pomidora w kostkę.
 Pieczywo kroimy na małe kromki pod skosem, smarujemy oliwą i tostujemy / zapiekamy. Gotowe pieczywo nacieramy ząbkiem czosnku.
 
 W mojej wersji kładziemy pół plastra szynki parmeńskiej na pieczywo, następnie pokrojone pomidory wymieszane z pociętą świeżą bazylią. Na górę pół łyżeczki sera pleśniowego i zapiekamy do momenty rozpuszczenia serka.
 
 Podajemy z miksem sałat skropionych balsamiko i oliwą.
 
 Życzę smacznego
 
 Roberto Pablo
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  robertopablo | 
	| Przepis czytano już 7654 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |