przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Bruschetta z dodatkami

Poziom: łatwy
Głosów: 8
Ocena: 4.38
Składniki:
Najważniejsze składniki:
- pieczywo (np bagietka)
- 1 ząbek czosnek
- 2 dojrzałe pomidory
- świeża bazylia
- oliwa z oliwek
- sól
Inne składniki już dowolne. Ja smakuje z dodatkiem szynki parmeńskiej i serem pleśniowym niebieskim

Opis przygotowania:
Nacinamy skórę pomidorów i na chwile kładziemy do gotującej wody (skórka ładnie nam odejdzie). Zdejmujemy skórkę, usuwamy gniazda nasienne i kroimy pomidora w kostkę.
Pieczywo kroimy na małe kromki pod skosem, smarujemy oliwą i tostujemy / zapiekamy. Gotowe pieczywo nacieramy ząbkiem czosnku.

W mojej wersji kładziemy pół plastra szynki parmeńskiej na pieczywo, następnie pokrojone pomidory wymieszane z pociętą świeżą bazylią. Na górę pół łyżeczki sera pleśniowego i zapiekamy do momenty rozpuszczenia serka.

Podajemy z miksem sałat skropionych balsamiko i oliwą.

Życzę smacznego

Roberto Pablo
Przepis został dodany przez:  robertopablo
Przepis czytano już 4442 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






Przepyszne
Dodał/a ~Tomeczek dnia 2009-10-09 13:11:21

Smakowita przekąska. Polecam :)












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin