Bruschetta z dodatkami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 8 Ocena: 4.38 Składniki: Najważniejsze składniki:
- pieczywo (np bagietka)
- 1 ząbek czosnek
- 2 dojrzałe pomidory
- świeża bazylia
- oliwa z oliwek
- sól
Inne składniki już dowolne. Ja smakuje z dodatkiem szynki parmeńskiej i serem pleśniowym niebieskim
|
Opis przygotowania: Nacinamy skórę pomidorów i na chwile kładziemy do gotującej wody (skórka ładnie nam odejdzie). Zdejmujemy skórkę, usuwamy gniazda nasienne i kroimy pomidora w kostkę.
Pieczywo kroimy na małe kromki pod skosem, smarujemy oliwą i tostujemy / zapiekamy. Gotowe pieczywo nacieramy ząbkiem czosnku.
W mojej wersji kładziemy pół plastra szynki parmeńskiej na pieczywo, następnie pokrojone pomidory wymieszane z pociętą świeżą bazylią. Na górę pół łyżeczki sera pleśniowego i zapiekamy do momenty rozpuszczenia serka.
Podajemy z miksem sałat skropionych balsamiko i oliwą.
Życzę smacznego
Roberto Pablo |
|
|
Przepis został dodany przez: robertopablo |
Przepis czytano już 6901 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |