|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Bulion grzybowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 1.00 Składniki: 50 dkg mięsa wieprzowego lub wołowego,
5 dkg grzybów suszonych lub 50 dkg świeżych,
60 dkg ziemniaków,
marchew,
2 cebule,
20 dkg słoniny,
nać pietruszki,
koper,
pieprz,
sól,
łyżka mąki.
|
Opis przygotowania: Umyte starannie grzyby zalać wrzątkiem, gotować pod przykryciem. W innym garnku ugotować mięso, a gdy miękkie - wyjąć, po czym wrzucić ziemniaki pokrajane w kostkę lub plasterki. Gotować przez 5 min. Grzyby wrzucić do ziemniaków i gotować jeszcze 5 min. Marchew pokrajać na drobne plasterki, wrzucić do zupy wraz z natką pietruszki i koperku, dodać pokrajaną cienko cebulę, a także sól i pieprz. Gotować ok. 8 min. Ze słoniny (lub smalcu), łyżki mąki i dużej cebuli przygotować zasmażkę, zaprawić nią bulion. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 7956 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|