przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Bulion warzywny

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 2 posiekane cebule
- 2 łyżki oliwy lub oleju
- 4 posiekane marchewki
- 2 łodygi selera naciowego, posiekane
- sól i czarny pieprz do smaku
- 2 łyżki posiekanej naci pietruszki
- łyżeczka suszonego tymianku
- liść laurowy
- ząbek czosnku (położony na deseczce i zgnieciony płaską stroną ostrza noża)
- 2.5 l wody

Opis przygotowania:
Cebulę usmażyć w oliwie na złoty kolor. Dodać marchew i seler, smażyć przez 4 min., mieszając. Doprawić solą i pieprzem i podlać dwiema łyżkami wody. Przykryć i dusić jeszcze przez 2 min. Warzywa wraz z tłuszczem przełożyć do garnka i zalać resztą wody. Doprowadzić do zawrzenia. Odszumować. Dodać pozostałe składniki, zmniejszyć ogiei gotować, aż warzywa będą miękkie. Gotowy bulion przecedzić.
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 7546 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin