przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Całuski

Poziom: łatwy
Głosów: 9
Ocena: 4.56
Składniki:
25 dkg cukru pudru,
25 brzoskwiń,
5 białek

Opis przygotowania:
Brzoskwinie umyć, wypestkować, drobno pokrajać, podsmażyć i przetrzeć. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem, dodać przecier z brzoskwiń, dokładnie utrzeć. Blachę wyłożyć natłuszczonym pergaminem, wyciskać przez "szpryckę" małe całuski, wysuszyć w ciepłym piekarniku.
Przepis czytano już 7031 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






Ciasteczka...
Dodał/a ~:) dnia 2007-12-13 20:07:01

Bardzo lawy przepis napewno sprubuje zrobic te coasteczka :):)











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin