Camargo (mój przepis) |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Głosów: 11 Ocena: 4.27 Składniki: Ciasto
- 3 Jajka
- 1 Szklanka cukru
- 1 Cukier waniliowy
- 1/2 Łyżki proszku
- 2 Czubate łyżki mąki ziemniaczane
- 3 Łyżki pszennej
- 1/3 Kostki margaryny
- 2 łyżki kakao
Masa
- 1 Margaryna lub masło
- 2 Jajka całe
- 3/4 Szklanki cukru pudru
- 2 galaretki
|
Opis przygotowania: Ciasto
Jaja i cukier utrzeć dodać roztopioną letnią margarynę mąki i proszek wymieszać razem przesiać przez sito połączyć wszystko razem. Zrobione ciasto podzielić na 3 części do jednej części dodać kakao. Upiec 3 osobne placki.
Masa
Margarynę jajka i cukier utrzeć razem/ 2 galaretki rozpuścić w 1 szklance wody odstawić do wystygnięcia/lekko tężące galaretki dodać do utartej masy i wymieszać
Upieczone placki(zimne) przekładamy masą jasny ciemny jasny wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia masy. |
|
Opis / Uwagi: Tęp pieczenia 180stopniC. Czasu nie podaję gdyż jest to uzależnione od pieca. Gotowe ciasto wychodzi dość grube ok 10-12 cm może być grubsze
Smacznego!!! |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: zyry69 |
Przepis czytano już 15848 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |