| Camembert na jeden kęs | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  b. łatwyCzas:  10 min.Porcji:  6Głosów: 4Ocena: 3.50
- ser camembert (miękki)
 - niepełna szklanka orzechów włoskich łuskanych
 - łyżka orzechów włoskich drobno posiekanych
 - mały kieliszek białego, wytrawnego wina
 - liście selera naciowego lub lubczyku
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Ser kroimy na 6 części (jak tort), układamy na małym półmisku wyłożonym zieleniną. W każdy kawałek sera wciskamy (z boków) połówki orzechów, polewamy łyżką wina i posypujemy posiekanymi orzechami. Zakąskę podajemy 20 min po przygotowaniu, w każdą porcję wkładamy wykałaczkę
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: średniokaloryczne, średnodrogie - 
KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Na zimno | 
| Źródło:  KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 13957 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |