Camembert na jeden kęs |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Porcji: 6 Głosów: 4 Ocena: 3.50 Składniki: - ser camembert (miękki)
- niepełna szklanka orzechów włoskich łuskanych
- łyżka orzechów włoskich drobno posiekanych
- mały kieliszek białego, wytrawnego wina
- liście selera naciowego lub lubczyku
|
Opis przygotowania: Ser kroimy na 6 części (jak tort), układamy na małym półmisku wyłożonym zieleniną. W każdy kawałek sera wciskamy (z boków) połówki orzechów, polewamy łyżką wina i posypujemy posiekanymi orzechami. Zakąskę podajemy 20 min po przygotowaniu, w każdą porcję wkładamy wykałaczkę |
|
Opis / Uwagi: średniokaloryczne, średnodrogie -
KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
Źródło: KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz |
|
Przepis czytano już 13130 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |