| Camembert smażony z gruszkami | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  10 min.Porcji:  2Głosów: 6Ocena: 4.33
- 2 serki Camembert ( ja wzięłam z pieprzem )
 - 1 duża gruszka
 - 4 łyżeczki konfitury z żurawiny
 - 20 owoców winogron ( drobnych )
 - 2 łyżki masła
 - 2 łyżki oliwy
 - 1 jajko
 - bułka tarta
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Gruszkę obrać , przekroić na pól wzdłuż , usunąć delikatnie gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki . Ser panierować w jajku i bułce tartej ( tak by boki też były pokryte panierką . Rozgrzać tłuszcze. Na patelnie kłaść plasterki gruszki i obsmażać po 2 minuty z każdej strony . Odłożyć na bok ( przykryć by nie wystygły za mocno ) . Na patelnię ( na ten sam tłuszcz na którym smażyła się gruszka ) kłaść serki i obsmażać po 2-3 minuty z każdej strony. Jeśli trzeba to zmniejszyć gaz na minimalny . Podawać ser obłożony podsmażonymi plasterkami gruszki z dodatkiem 2 łyżeczek konfitury z żurawiny na porcje i winogronami . Można dodatkowo posypać gruszkę świeżo zmielonym kolorowym pieprzem .
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Smaczna przekąska na ciepło . Szybka
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  babciagramolka | 
	| Przepis czytano już 11238 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |