przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Camembert smażony z gruszkami


Poziom: łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 2
Głosów: 6
Ocena: 4.33
Składniki:
- 2 serki Camembert ( ja wzięłam z pieprzem )
- 1 duża gruszka
- 4 łyżeczki konfitury z żurawiny
- 20 owoców winogron ( drobnych )
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy
- 1 jajko
- bułka tarta

Opis przygotowania:
Gruszkę obrać , przekroić na pól wzdłuż , usunąć delikatnie gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki . Ser panierować w jajku i bułce tartej ( tak by boki też były pokryte panierką . Rozgrzać tłuszcze. Na patelnie kłaść plasterki gruszki i obsmażać po 2 minuty z każdej strony . Odłożyć na bok ( przykryć by nie wystygły za mocno ) . Na patelnię ( na ten sam tłuszcz na którym smażyła się gruszka ) kłaść serki i obsmażać po 2-3 minuty z każdej strony. Jeśli trzeba to zmniejszyć gaz na minimalny . Podawać ser obłożony podsmażonymi plasterkami gruszki z dodatkiem 2 łyżeczek konfitury z żurawiny na porcje i winogronami . Można dodatkowo posypać gruszkę świeżo zmielonym kolorowym pieprzem .
Opis / Uwagi:
Smaczna przekąska na ciepło . Szybka
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 7763 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin