przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Canelloni ze szpinakiem

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 3.50
Składniki:
- makaron canelloni
- 2 opakowania mrożonego szpinaku
- 2 jajka
- kilka ząbków czosnku
- przyprawy do smaku
- żółty ser
- 2 opakowania sosu do spaghetti neapoli

Opis przygotowania:
Zagotować szpinak, doprawić czosnkiem i jajkiem. Zostawić do wystygnięcia (by nie parzył w palce). Nadziewać surowe canelloni szpinakiem i układać na dużej blasze. Posypać startym żółtym serem i bazylia, zalać rozrobionymi w wodzie opakowaniami sosu do spaghetti.
Piec w temp. 200°C przez ok. 40 min.
Opis / Uwagi:
Wody musi być ok. 50% więcej niż wymaga tego przepis na opakowaniu sosu.
Region:  Kuchnia włoska
Przepis czytano już 10382 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 3)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)



Dodał/a grzech

Dodał/a grzech





kolacja przy świecach
Dodał/a grzech dnia 2010-05-09 20:03:16

2 godziny razem z pieczeniem :)

kolacja przy świecach
Dodał/a ~grzech dnia 2010-05-09 15:05:08

2 godziny samego przyrządzania. prosto, szybko i pysznie :) SMACZNEGO













strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin