Canelloni ze szpinakiem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 3.50 Składniki: - makaron canelloni
- 2 opakowania mrożonego szpinaku
- 2 jajka
- kilka ząbków czosnku
- przyprawy do smaku
- żółty ser
- 2 opakowania sosu do spaghetti neapoli
|
Opis przygotowania: Zagotować szpinak, doprawić czosnkiem i jajkiem. Zostawić do wystygnięcia (by nie parzył w palce). Nadziewać surowe canelloni szpinakiem i układać na dużej blasze. Posypać startym żółtym serem i bazylia, zalać rozrobionymi w wodzie opakowaniami sosu do spaghetti.
Piec w temp. 200°C przez ok. 40 min. |
|
Opis / Uwagi: Wody musi być ok. 50% więcej niż wymaga tego przepis na opakowaniu sosu. |
|
Region: Kuchnia włoska |
|
Przepis czytano już 12557 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 3) |
napisz swój komentarz (wpisów: 2) |