| Carbonara | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 20 min.
 Porcji: 1
 Głosów: 1Ocena: 5.00
- olej
 - cebula
 - czosnek
 - wędzony boczek
 - pieczarki
 - białe wino
 - śmietanka kremowa
 - ser parmezan
 - pietruszka
 - sól
 - pieprz
 - spaghetti
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Dwie łyżki oleju podgrzewamy na patelni, dodajemy dwie łyżki zmielonej cebuli i 4 plasterki pokrojonego w cieniutkie plasterki boczku. Kiedy boczek jest podsmażony dodajemy jedną łyżeczkę zmielonego czosnku, jeden kieliszek wina. Gotujemy przez jedna min. i dodajemy krem, parmezan, pietruszkę,sól i pieprz do smaku.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia włoska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  ramsey | 
	| Przepis czytano już 7912 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 5) |