Carbonara |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 1 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - olej
- cebula
- czosnek
- wędzony boczek
- pieczarki
- białe wino
- śmietanka kremowa
- ser parmezan
- pietruszka
- sól
- pieprz
- spaghetti
|
Opis przygotowania: Dwie łyżki oleju podgrzewamy na patelni, dodajemy dwie łyżki zmielonej cebuli i 4 plasterki pokrojonego w cieniutkie plasterki boczku. Kiedy boczek jest podsmażony dodajemy jedną łyżeczkę zmielonego czosnku, jeden kieliszek wina. Gotujemy przez jedna min. i dodajemy krem, parmezan, pietruszkę,sól i pieprz do smaku. |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: ramsey |
Przepis czytano już 7092 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 5) |