przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Carpaccio z parmezanem

Poziom: łatwy
Głosów: 10
Ocena: 3.80
Składniki:
30 dkg polędwicy wołowej,
garść rukoli,
4 łyżki oliwy,
5 dkg parmezanu,
sól,
grubo mielony czarny pieprz.

Opis przygotowania:
Polędwicę owinąć folią i wstawić do zamrażarki. Rukolę opłukać, odsączyć i rozdzielić na 4 talerze. Zamrożoną polędwicę pokroić w cieniutkie, prawie przezroczyste plasterki. Grubsze plastry przełożyć folią i rozwałkować lub lekko rozbić tłuczkiem. Plastry carpaccio rozłożyć na sałacie, skropić oliwą, posypać pieprzem i parmezanem. Podawać schłodzone. Solić dopiero na talerzu. Zamiast polędwicy można użyć mięsa wołowego bardzo dobrej jakości.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 16509 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin