|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Carpaccio z parmezanem |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 10Ocena: 3.80
30 dkg polędwicy wołowej,
 garść rukoli,
 4 łyżki oliwy,
 5 dkg parmezanu,
 sól,
 grubo mielony czarny pieprz.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Polędwicę owinąć folią i wstawić do zamrażarki. Rukolę opłukać, odsączyć i rozdzielić na 4 talerze. Zamrożoną polędwicę pokroić w cieniutkie, prawie przezroczyste plasterki. Grubsze plastry przełożyć folią i rozwałkować lub lekko rozbić tłuczkiem. Plastry carpaccio rozłożyć na sałacie, skropić oliwą, posypać pieprzem i parmezanem. Podawać schłodzone. Solić dopiero na talerzu. Zamiast polędwicy można użyć mięsa wołowego bardzo dobrej jakości.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia włoska |  | Sposób przygotowania:  Na zimno |  |  |  | Przepis czytano już 20461 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |