przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Cebularze

Poziom: redni
Gosw: 7
Ocena: 4.29
Skadniki:
ciasto:
25 dag mąki
2 dag drożdży
1/2 szkl. mleka
1 łyżka cukru
jajko do smarowania
1 żółtko
czubata łyżka masła
nadzienie:
2-3 cebule
łyżka masła
łyżka śmietany
łyżeczka kminku
2 łyżki startego sera
sól, pieprz

Opis przygotowania:
Z podanych składników wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Przygotować nadzienie: cebule pokroić w cienkie plasterki, poddusić na maśle, dodać śmietanę, chwilę jeszcze dusić. Zdjąć przykrywkę, odparować nadmiar płynu, doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem. Z ciasta uformować niewielkie bułeczki, odstawić do wyrośnięcia. Lekko je spłaszczyć, zrobić dołeczki, w których umieszczać farsz. Wierzch bułeczek posmarować rozbitym jajkiem. Piec na wytłuszczonej blasze.
Sposb przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano ju 10489 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin