przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Cebularze

Poziom: średni
Głosów: 7
Ocena: 4.29
Składniki:
ciasto:
25 dag mąki
2 dag drożdży
1/2 szkl. mleka
1 łyżka cukru
jajko do smarowania
1 żółtko
czubata łyżka masła
nadzienie:
2-3 cebule
łyżka masła
łyżka śmietany
łyżeczka kminku
2 łyżki startego sera
sól, pieprz

Opis przygotowania:
Z podanych składników wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Przygotować nadzienie: cebule pokroić w cienkie plasterki, poddusić na maśle, dodać śmietanę, chwilę jeszcze dusić. Zdjąć przykrywkę, odparować nadmiar płynu, doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem. Z ciasta uformować niewielkie bułeczki, odstawić do wyrośnięcia. Lekko je spłaszczyć, zrobić dołeczki, w których umieszczać farsz. Wierzch bułeczek posmarować rozbitym jajkiem. Piec na wytłuszczonej blasze.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 10226 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin