Ceviche (ryba z Peru) |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - biała morska ryba - 1/2 kg
- sok z limonki - 100 ml
- chili
- 3 - 4 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 1 cebula
|
Opis przygotowania: Rybę (filet) podzielić palcami na małe kawałki i ułożyć w płaskim naczyniu. Sok z limonki wymieszać z chili w proszku, roztartym czosnkiem, połową łyżeczki soli i pieprzem. Marynatą zalać rybę i wstawić do lodówki na 4 h. Rybę wyjętą z marynaty udekorować pokrojoną w piórka cebulą. |
|
Region: Pozostałe |
|
Przepis czytano już 9500 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |