przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Ceviche (ryba z Peru)

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- biała morska ryba - 1/2 kg
- sok z limonki - 100 ml
- chili
- 3 - 4 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 1 cebula

Opis przygotowania:
Rybę (filet) podzielić palcami na małe kawałki i ułożyć w płaskim naczyniu. Sok z limonki wymieszać z chili w proszku, roztartym czosnkiem, połową łyżeczki soli i pieprzem. Marynatą zalać rybę i wstawić do lodówki na 4 h. Rybę wyjętą z marynaty udekorować pokrojoną w piórka cebulą.
Region:  Pozostałe
Przepis czytano już 6955 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin