przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Chłodnik paprykowy

Poziom: atwy
Czas: 30 min.
Gosw: 0
Ocena: 0.00
Skadniki:
- 4 duże papryki
- 2 pomidory
- cebula
- 2 łyżki oliwy
- 500 ml bulionu warzywnego
- sól, pieprz

Opis przygotowania:
Cebulę posiekać, usmażyć na złoto na oliwie. 2 łyżki papryki odłożyć do dekoracji, resztę dodać do cebuli razem z cząstkami pomidora. Krótko smażyć, cały czas mieszając. Wlać gorący bulion i gotować 15 min. na małym ogniu. Po ostudzeniu zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Schłodzoną posypać papryką.
Sposb przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano ju 4942 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin