przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Chili Con Carne

Poziom: średni
Głosów: 11
Ocena: 4.36
Składniki:
2 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
1 słoik koncentratu pomidorowego z cebulą
400 g mięsa mielonego
1/2 szkl. wody
1/2 szkl. czerwonego wina
1 puszka czerwonej fasoli
1 czerwona papryka
1 papryka chili
1/2 puszki kukurydzy
sól, pieprz cayenne

Opis przygotowania:
Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso, dodać posiekany czosnek, koncentrat pomidorowy, wodę, wino, doprawić solą i pieprzem. Połączyć z odsączoną fasolą, kukurydzą, pokrojoną papryką i chili. Całość dusić ok. 30 min. na wolnym ogniu. Podawać z pieczywem, plackami kukurydzianymi lub chipsami tortilla
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 15014 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin