przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Chili con Carne ze śmietaną

Poziom: b. łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 12
Ocena: 4.74
Składniki:
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 300 g mięsa mielonego
- sól
- pieprz
- 1puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka obranych pomidorów
- 500 ml rosołu
- 1 łyżeczka przyprawy chili
- 4 łyżki kwaśnej śmietany

Opis przygotowania:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i na rozgrzanej patelni podsmażyć na złoty kolor. Mięso, sól, pieprz, chili dodać i dobrze wymieszać. Ok 10 min. smażyć. Fasolę i pomidory odcedzić i również dodać (pomidory widelcem rozciapać). Dodać 500ml rosołu, zagotować. Przełożyć do małych salaterek, udekorować śmietaną. Podawać z chipsami Tortilli.
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  renia
Przepis czytano już 9628 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 3)






chili con corne
Dodał/a renia dnia 2008-03-04 17:36:28

fajnie ze wam smakuje-pozdrawiam

:-)
Dodał/a kucharz dnia 2008-03-03 23:58:31

to rób fote potrawy i dodaj ją tutaj - po zalogowaniu masz możliwość dodania fotki do przepisu

Szalenstwo
Dodał/a ~mlecz dnia 2008-03-03 23:10:48

Wlasnie takiego przepisu szukalem. Smakuje wysmienicie. Polecam dodac sok z cytryny i cebule dymke:D zdecydowanie poprawiaja smak i poprawiaja efekt wizualny. Pozdrawiam











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin