przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Chipsy TORTOS z oliwkami i anchois


Poziom: łatwy
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki (dla 4 osób):
" 10 czarnych oliwek bez pestek Serpis,
" 1 starty pomidor bez skórki,
" 2-3 łyżki oleju ryżowego Olitalia,
" świeża bazylia lub oregano,
" sól i pieprz,
" anchois
Na tortos:
" 75 g mąki kukurydzianej,
" 25 g mąka pszenna,
" 2 łyżki oliwy z oliwek oliwek Olitalia Extra Vergine Delikatna,
" woda

Opis przygotowania:
Przygotowanie:
Tortos: Wymieszaj mąkę pszenną i kukurydzianą. Dodaj sól, trochę wody i całość zagniataj do momentu, gdy ciasto przestanie się przyklejać do rąk. Gotowe ciasto odstaw na kilka minut. Z ciasta uformuj małe płaskie kółka. Podsmaż je chwilę z każdej strony na patelni z odrobiną oleju ryżowego.
Wymieszaj starty pomidor z oliwkami, oregano lub bazylią, solą i pieprzem oraz oliwą z oliwek Olitalia.
Udekoruj szczypiorkiem i anchois.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 776 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin