|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Chipsy TORTOS z oliwkami i anchois |
|
Poziom: łatwy Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki (dla 4 osób):
" 10 czarnych oliwek bez pestek Serpis,
" 1 starty pomidor bez skórki,
" 2-3 łyżki oleju ryżowego Olitalia,
" świeża bazylia lub oregano,
" sól i pieprz,
" anchois
Na tortos:
" 75 g mąki kukurydzianej,
" 25 g mąka pszenna,
" 2 łyżki oliwy z oliwek oliwek Olitalia Extra Vergine Delikatna,
" woda
|
Opis przygotowania: Przygotowanie:
Tortos: Wymieszaj mąkę pszenną i kukurydzianą. Dodaj sól, trochę wody i całość zagniataj do momentu, gdy ciasto przestanie się przyklejać do rąk. Gotowe ciasto odstaw na kilka minut. Z ciasta uformuj małe płaskie kółka. Podsmaż je chwilę z każdej strony na patelni z odrobiną oleju ryżowego.
Wymieszaj starty pomidor z oliwkami, oregano lub bazylią, solą i pieprzem oraz oliwą z oliwek Olitalia.
Udekoruj szczypiorkiem i anchois. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr | Przepis czytano już 3277 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|