Chleb czosnkowy |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Porcji: dowolna Głosów: 17 Ocena: 4.42 Składniki: - masło
- pietruszka zielona poszatkowana
- pieprz
- sól
- czosnek
- Bagietka
|
Opis przygotowania: Wymieszać ze sobÄ… dokÅ‚adnie wszystkie skÅ‚adniki farszu dozujÄ…c je wg wÅ‚asnego uznania, gdyż jedni lubiÄ… bardzo czosnek inni preferujÄ… aromat pietruszki. Do ponacinanej w poprzek bagietki (tak na ¾ gruboÅ›ci), lub ciabatty wÅ‚ożyć porcjÄ™ naszej mieszanki rozsmarować lekko, zacisnąć na powrót buÅ‚kÄ™ i zawinąć w foliÄ™ aluminiowÄ… lecz zostawiajÄ…c szczelinÄ™ wentylacyjnÄ…, a najlepiej podziurawić wierzch folii widelcem . WÅ‚ożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni C. Zapiekać 7-8 minut. Serwować gorÄ…ce lub zimne. Idealny dodatek do sosów i saÅ‚atek. Pieczywo powinno wchÅ‚onąć roztopione masÅ‚o i nabrać aromatu od przypraw. |
|
Opis / Uwagi: jest to jeden z najbardziej popularnych dodatków do zup i sosów na Wyspach Brytyjskich i w Irlandii |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis został dodany przez: chef7 |
Przepis czytano już 19460 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 2) |