Chleb czosnkowy |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Porcji: dowolna Głosów: 17 Ocena: 4.42 Składniki: - masło
- pietruszka zielona poszatkowana
- pieprz
- sól
- czosnek
- Bagietka
|
Opis przygotowania: Wymieszać ze sobą dokładnie wszystkie składniki farszu dozując je wg własnego uznania, gdyż jedni lubią bardzo czosnek inni preferują aromat pietruszki. Do ponacinanej w poprzek bagietki (tak na ¾ grubości), lub ciabatty włożyć porcję naszej mieszanki rozsmarować lekko, zacisnąć na powrót bułkę i zawinąć w folię aluminiową lecz zostawiając szczelinę wentylacyjną, a najlepiej podziurawić wierzch folii widelcem . Włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni C. Zapiekać 7-8 minut. Serwować gorące lub zimne. Idealny dodatek do sosów i sałatek. Pieczywo powinno wchłonąć roztopione masło i nabrać aromatu od przypraw. |
|
Opis / Uwagi: jest to jeden z najbardziej popularnych dodatków do zup i sosów na Wyspach Brytyjskich i w Irlandii |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis został dodany przez: chef7 |
Przepis czytano już 20052 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 2) |