przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Chleb czosnkowy

Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: dowolna
Głosów: 17
Ocena: 4.42
Składniki:
- masło
- pietruszka zielona poszatkowana
- pieprz
- sĂłl
- czosnek
- Bagietka

Opis przygotowania:
Wymieszać ze sobÄ… dokĹ‚adnie wszystkie skĹ‚adniki farszu dozujÄ…c je wg wĹ‚asnego uznania, gdyĹĽ jedni lubiÄ… bardzo czosnek inni preferujÄ… aromat pietruszki. Do ponacinanej w poprzek bagietki (tak na ¾ gruboĹ›ci), lub ciabatty wĹ‚oĹĽyć porcjÄ™ naszej mieszanki rozsmarować lekko, zacisnąć na powrĂłt buĹ‚kÄ™ i zawinąć w foliÄ™ aluminiowÄ… lecz zostawiajÄ…c szczelinÄ™ wentylacyjnÄ…, a najlepiej podziurawić wierzch folii widelcem . WĹ‚oĹĽyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni C. Zapiekać 7-8 minut. Serwować gorÄ…ce lub zimne. Idealny dodatek do sosĂłw i saĹ‚atek. Pieczywo powinno wchĹ‚onąć roztopione masĹ‚o i nabrać aromatu od przypraw.
Opis / Uwagi:
jest to jeden z najbardziej popularnych dodatkĂłw do zup i sosĂłw na Wyspach Brytyjskich i w Irlandii
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis został dodany przez:  chef7
Przepis czytano już 18034 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)






...? Pytanie:
Dodał/a ~Kukułka dnia 2012-01-30 10:46:26

Te masło mam roztopić na patelni,czy jak...?

pycha
Dodał/a ~wiiki dnia 2009-02-02 18:19:44

bardzo dobre polecam













strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin