przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Chleb czosnkowy

Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: dowolna
Głosów: 17
Ocena: 4.42
Składniki:
- masło
- pietruszka zielona poszatkowana
- pieprz
- sól
- czosnek
- Bagietka

Opis przygotowania:
Wymieszać ze sobÄ… dokÅ‚adnie wszystkie skÅ‚adniki farszu dozujÄ…c je wg wÅ‚asnego uznania, gdyż jedni lubiÄ… bardzo czosnek inni preferujÄ… aromat pietruszki. Do ponacinanej w poprzek bagietki (tak na ¾ gruboÅ›ci), lub ciabatty wÅ‚ożyć porcjÄ™ naszej mieszanki rozsmarować lekko, zacisnąć na powrót buÅ‚kÄ™ i zawinąć w foliÄ™ aluminiowÄ… lecz zostawiajÄ…c szczelinÄ™ wentylacyjnÄ…, a najlepiej podziurawić wierzch folii widelcem . WÅ‚ożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni C. Zapiekać 7-8 minut. Serwować gorÄ…ce lub zimne. Idealny dodatek do sosów i saÅ‚atek. Pieczywo powinno wchÅ‚onąć roztopione masÅ‚o i nabrać aromatu od przypraw.
Opis / Uwagi:
jest to jeden z najbardziej popularnych dodatków do zup i sosów na Wyspach Brytyjskich i w Irlandii
Region:  PozostaÅ‚e
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis zostaÅ‚ dodany przez:  chef7
Przepis czytano już 19460 razy.
 dodaj swoje zdjÄ™cie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)






...? Pytanie:
Dodał/a ~Kukułka dnia 2012-01-30 10:46:26

Te masło mam roztopić na patelni,czy jak...?

pycha
Dodał/a ~wiiki dnia 2009-02-02 18:19:44

bardzo dobre polecam











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin