przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Chleb czosnkowy

Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: dowolna
Głosów: 17
Ocena: 4.42
Składniki:
- masło
- pietruszka zielona poszatkowana
- pieprz
- sól
- czosnek
- Bagietka

Opis przygotowania:
Wymieszać ze sobą dokładnie wszystkie składniki farszu dozując je wg własnego uznania, gdyż jedni lubią bardzo czosnek inni preferują aromat pietruszki. Do ponacinanej w poprzek bagietki (tak na ¾ grubości), lub ciabatty włożyć porcję naszej mieszanki rozsmarować lekko, zacisnąć na powrót bułkę i zawinąć w folię aluminiową lecz zostawiając szczelinę wentylacyjną, a najlepiej podziurawić wierzch folii widelcem . Włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni C. Zapiekać 7-8 minut. Serwować gorące lub zimne. Idealny dodatek do sosów i sałatek. Pieczywo powinno wchłonąć roztopione masło i nabrać aromatu od przypraw.
Opis / Uwagi:
jest to jeden z najbardziej popularnych dodatków do zup i sosów na Wyspach Brytyjskich i w Irlandii
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis został dodany przez:  chef7
Przepis czytano już 17548 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)






...? Pytanie:
Dodał/a ~Kukułka dnia 2012-01-30 10:46:26

Te masło mam roztopić na patelni,czy jak...?

pycha
Dodał/a ~wiiki dnia 2009-02-02 18:19:44

bardzo dobre polecam












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin